Забавления

Забавления

През последните години Каварна привлече инвеститори, като в самия град и близките курорртни населени места бяха изградени редица комплекси, предлагащи разнообразни възможности за забавления. От 2017 година, близо до село Топола, беше изграден Аква парк, едно от любимите места за малки и големи, готови да се отдадат на водни забавления. Авапаркът е разположен над един от най-красивите морски заливи и разкрива уикална гледка към Черно море.
Почитателите на голфа могат да се възползват от невероятните условия на комплексите, разположени около Каварна. Тук се намира един от най-красиво оформените голф курсове в света, простиращ се в близост до назъбените скали, които го отделят от водите на морето. За Рибарите община Каварна предлага невероятни възможности за риболов, както от брега, така и с лодки в морето. Организират се курсове и за подводно гмуркане.
Единствената ферма за охлюви в Европа, която разполага и със собствен ресторант, е в село Българево. Там можете да се насладите на деликатеси от охлюви, приготвени със свежи продукти от фермата и да се потопите в уютната атмосфера на провансалския стил. Малко след село Българево се намира и известната мидена ферма, разполагаща също със свой ресторант. Мястото е предпочитано и много посещавано, защото съчетава в себе си вкусната морска храна, невероятната природа на каварненското скалисто крайбрежие и неподправената атмосфера.

 

16 − two =

Your email address will not be published. Required fields are marked *